Optimer WiFi-forbindelsen i dit hjem

Du ved hvor irriterende, det kan være, når du endelig har fået fri og har sat dig ned for at se en film, men den loader, fordi forbindelsen til dit WiFi er dårlig. I dag er det ikke unormalt, at en WiFi-forbindelse ikke er stærk nok til at nå ud i alle husets rum, og det er noget så frustrerende, at man gang på gang skal leve med en dårlig forbindelse.

Hvad er årsagerne til dårlig forbindelse

Årsagerne til en dårlig forbindelse kan være mange, dog er der et par råd, som er værd at huske på. En fejl folk ofte gør er at gemme deres router væk i et skab eller nede i et hjørne af huset. Placer gerne routeren centralt i hjemmet, eller i det rum, hvor du oftest gør brug af WiFi. Når du placerer din router i det rum, så tænk også på at placere den højt oppe, og et sted hvor de for os, usynlige radiobølge, fra routeren kan nå dit device. WiFi-forbindelsen er som sagt radiobølger, og det betyder også, at forbindelsen bliver markant dårligere, hvis den skal gennem betonvægge, så hvis du har dette hjemme, skal du muligvis kigge på en anden løsning.

Få WiFi i alle rum med en WiFi extender

En oplagt løsning på mange af dine WiFi-problemer i hjemmet er at købe en WiFi extender. Ved at benytte dette vil du kunne forstærke signalet i hele dit hjem. Nogle gange vil man ikke, selvom man placerer routeren centralt i hjemmet, kunne have en stabil forbindelse i alle rum. WiFi extenderen fungerer ved, at den modtager signalet fra din router og videresender signalet ud til dine devices. I nogle tilfælde vil det være nok med en enkelt WiFi extender, men hvis du har et stort hjem, måske med flere etager, så kan det være, du skal have et par stykker. Find wifi extender her, hvis du ønsker en stabil forbindelse i alle hjemmets rum.

Tjek hvor i hjemmet signalet er dårligst

Hvis man er interesseret i at tjekke sin internethastighed, så er der en dejlig simpel måde at gøre dette på. Blandt andet kan man på sin telefon downloade appen WiFiScanneren, som lader dig gå rundt i dit hjem og tjekke for gode og dårlige WiFi-zoner. På denne måde kan du få en idé om i hvilke rum, signalet er svagest. Måske har du allerede en stærk formodning om, i hvilke områder det er, og så er det om at få forstærket signalet der først.

Tjek din hastighed

Med WiFi i sit hjem betaler man et vist beløb afhængig af, hvor hurtig forbindelse man ønsker. Nogle gange er det altså ikke nødvendigvis routerens placering, der er skyld i, at dit WiFi er langsomt. Det kan også skyldes, at din hastighed simpelthen er for langsom. Tag gerne en snak med din udbyder om, hvilket behov du har, der kan nemlig være stor forskel på, om I er et par, der bor sammen, eller om I er en hel familie, hvor både børn og forældre streamer samtidig.

Send a Message