Støt din yndlings-YouTuber direkte og spar gebyrerne

Alle kan lide god underholdning, og platformen YouTube med deres mange uafhængige skabere af indhold er med til at underholde rigtig mange danskere. Har man været på YouTube i et par år, så har man nok også lagt mærke til, at kvaliteten af videoer bliver ved med at stige. Det kan tage mange timer for en YouTuber at lave en video, og visse af dem har et helt hold bag sig, der alle skal have løn.

Ja, mange kan leve af annoncepenge, men det er ikke alle. Det er vigtigt at støtte små YouTubere, og dette har også skabt en trend, hvor mange nu bliver støttet direkte af deres seere. Dette kunne eksempelvis være gennem platforme som Patreon. Herinde kan du støtte en person ved at give et månedligt bidrag, hvor du betaler med kreditkort eller Paypal. Det er dog ikke alle YouTubere, der ønsker at have Patreon på grund af hvor de bor eller af andre grunde. Derfor har du nok også set en del kryptovaluta-adresser i videobeskrivelser, hvortil man donere penge. Spørgsmålet er bare hvordan?

 

Sådan donerer du bitcoin til en YouTuber

Det er utroligt nemt for folk at oprette en wallet til bitcoin og begynde at tage imod donationer i den valuta. Det er også meget hurtigere end at overføre penge til udlandet. For YouTuberen betyder det, at de ikke skal betale gebyrer for selve overførslen eller til platformene (eksempelvis Patreon). På den måde får YouTuberen flere penge, uden at du skal sende flere penge.

 

For at kunne donere penge til en YouTuber med bitcoin, skal du først købe bitcoin. Dette kan du gøre mange steder, og du kan læse mere om de nemmeste steder at købe bitcoin her: https://mycrypto.dk/bitcoin/

 

Efter du har købt bitcoin en af siderne nævnt i ovenstående link, skal du have fat i din yndlings-YouTubers bitcoin adresse. Denne finder du typisk under videoen, og det plejer at være meget tydeligt angivet, at det er en bitcoin adresse. Herefter indtaster du adressen i din wallet og indtaster beløbet i BTC. Du kan anvende Preev til at omregne det præcise beløb til danske kroner eller dollars.

 

Hvorfor er det potentielt billigere at anvende kryptovaluta?

Platforme skal tjene penge, og derfor tager de et gebyr fra dig eller YouTubere. Typisk er det YouTubere der skal betale gebyret. Dette kan de slippe for, hvis du sender pengene direkte til dem – uden mellemmænd. Det koster selvfølgelig et lille gebyr at købe bitcoins, men det er typisk lavere end at donere penge igennem platforme. Derudover kommer du også til at have kryptovaluta liggende, som du kan bruge til at andre formål. Kryptovaluta kan nemlig bruges til rigtig mange ting, som de fleste ikke er klar over. Et eksempel kunne være at spille spil på blockchainen (Ethereum blockchainen).

Send a Message